Δημοσιεύθηκε την

Επιλογή, φύτεμα, πότισμα και προστασία φυτών για τον κήπο σας

Σε συνέχεια του άρθρου για τα πρώτα βήματα κατά τη δημιουργία του κήπου σας σας παραθέτουμε τα παρακάτω βήματα σχετικά με την επιλογή φυτών και τη συντήρησή τους.

1. Διαλέξτε τα φυτά σας

Μερικοί άνθρωποι ξεσκονίζουν τους καταλόγους για μήνες. άλλοι ψάχνουν μέσα στο φυτώριο και αγοράζουν ό, τι τους εντυπωσιάζει. Κάθε μέθοδος λειτουργεί όσο επιλέγετε φυτά προσαρμοσμένα στο κλίμα, το έδαφος και το φως του ήλιου. Μπορείτε ακόμη και να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο για αγορά φυτών. Ακολουθούν μερικά εύχρηστα φυτά για αρχάριους:

Ετήσια: Καλέντουλα, κόσμος, γεράνια, κατιφές, ηλιοτρόπια και ζίννιες

Λαχανικά: Αγγούρια, μαρούλι, πιπεριές και ντομάτες

2. Ξεκινήστε τη φύτευση

Ορισμένα φυτά, όπως πανσέδες και λάχανο, ανέχονται το κρύο, ώστε να μπορείτε να τα φυτέψετε το φθινόπωρο ή στα τέλη του χειμώνα. Οι ντομάτες και τα περισσότερα ετήσια λουλούδια, από την άλλη πλευρά, προτιμούν τις θερμές θερμοκρασίες, οπότε μην τις φυτέψετε μέχρι να περάσει ο κίνδυνος παγετού στην περιοχή σας.

Πολλά φυτά, όπως το μαρούλι και οι ηλίανθοι, είναι εύκολο να αναπτυχθούν από σπόρους απευθείας στον κήπο. Φροντίστε να διαβάσετε το πακέτο των σπόρων για πληροφορίες σχετικά με το χρόνο φύτευσης, το βάθος και το διάστημα. Εάν είστε αρχάριος, περιηγηθείτε στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, σπέρνοντας σπόρους σε εσωτερικούς χώρους λίγες εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία της πιο κρύας περιόδου.

Μια ευκολότερη μέθοδος εκκίνησης του κήπου σας είναι να αγοράσετε νεαρά φυτά. Σκάψτε τρύπες στο προετοιμασμένο έδαφος σας. Αφαιρέστε τα φυτά από το δοχείο πιέζοντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος. Εάν οι ρίζες έχουν γίνει μια μεγάλη μπάλα, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή τα δάχτυλά σας για να ξεμπλέξετε κάποιες εξωτερικές ρίζες πριν το βάλετε στην τρύπα. Χτυπήστε το χώμα γύρω από τις ρίζες και μετά βυθίστε το χώμα μαζί με νερό.

3. Ποτίστε την κατάλληλη στιγμή

Τα σπορόφυτα δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται να στεγνώνουν, οπότε ποτίστε τα καθημερινά. Μειώστε το ρυθμό καθώς τα φυτά μεγαλώνουν. Αυτά που αγοράσατε νεαρά χρειάζονται επίσης συχνό πότισμα (κάθε δεύτερη μέρα) έως ότου εδραιωθούν οι ρίζες τους. Μετά από αυτό, το πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε εξαρτάται από το έδαφος, την υγρασία και τις βροχοπτώσεις, αν και μία φορά την εβδομάδα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Το άργιλο στεγνώνει πιο αργά από το αμμώδες έδαφος, οπότε δεν θα χρειαστεί να το ποτίζετε τόσο συχνά. Ηλιόλουστες και θυελλώδεις συνθήκες στεγνώνουν το έδαφος πιο γρήγορα από όταν υπάρχει δροσιά και συννεφιά. Εάν αισθάνεστε το χώμα ξερό, ήρθε η ώρα να ποτίσετε. Ποτίστε αργά και βαθιά, έτσι ώστε το νερό να μουλιάζει αντί να τρέχει. Για να ελαχιστοποιήσετε την εξάτμιση του, ποτίστε νωρίς το πρωί.

4. Προστατέψτε τον κήπο σας με αχυρόστρωμα ή σάπια φύλλα κλπ

Για να προστατευτείτε από ζιζάνια και την υγρασία, καλύψτε το χώμα με μερικά εκατοστά αχυρσοτρώματος. Δεν θα χρειαστεί να ποτίζετε τόσο συχνά, και εμποδίζοντας το φως του ήλιου να χτυπήσει το έδαφος, θα αποτρέψετε τη βλάστηση των ζιζανίων. Εάν χρησιμοποιείτε ένα οργανικό στρώμα, όπως φλοιό, κομπόστ ή κελύφη φασολιών κακάου (που μυρίζει καλά, παρεμπιπτόντως), θα θρέψει το έδαφος καθώς αποσυντίθεται. Για έναν κήπο λαχανικών, επιλέξτε ένα στρώμα που αποσυντίθεται σε λίγους μήνες. Για πολυετή φυτά, χρησιμοποιήστε στρώματα μεγαλύτερης διάρκειας, όπως τσιπ φλοιού.

5. Πώς να συντηρήσετε τον κήπο σας

Ο κήπος σας αρχίζει να μεγαλώνει. Βοηθήστε το να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του κάνοντας μικροεργασίες. Ποτίστε τα φυτά. Κόψτε τα ζιζάνια πριν γίνουν μεγάλα. Απαλλαγείτε από νεκρά, πεθαμένα και άρρωστα μέρη. Εξαλείψτε τα καταστρεπτικά έντομα, μαζεύοντας τα από το φυτό και ρίχνοντάς τα σε ένα κουβά με αφρώδες νερό, αφαιρώντας τα ή ψεκάζοντας με εντομοκτόνο που αγοράστηκε από φυτώριο. Υποστηρίξτε τα ψηλά φυτά (όπως ντομάτες) με πέργκολα, πάσσαλο ή τεπί. Συλλέξτε τους καρπούς μόλις είναι έτοιμοι.

Εάν εμπλουτίσατε το χώμα με κομπόστ πριν το φύτεμα τους, ίσως να μην χρειάζεται να κάνετε επιπλέον λίπανση. Και πάλι, ορισμένα λαχανικά (συμπεριλαμβανομένων των ντοματών και του καλαμποκιού) καταναλώνουν αρκετά και μπορεί να χρειάζονται λίπασμα ταχείας απελευθέρωσης κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του πακέτου.

Δημοσιεύθηκε την

Τα πρώτα βήματα για τον τέλειο κήπο

Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε από το μηδέν τον κήπο σας, αλλά αν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν σχεδιαστή κήπων για να αναλάβει την εργασία.

1. Σκεφτείτε τι να φυτέψετε

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν κήπο λαχανικών; Έναν κήπο με βότανα ή έναν κήπο με λουλούδια; Εάν επιλέξετε λαχανικά και βότανα για τη συμβολή τους στο δείπνο σας, φυτέψτε αυτά που η οικογένειά σας θα φάει ή θα είναι πρόθυμη να δοκιμάσει. Αν θέλετε λουλούδια για την αίσθηση, το χρώμα και το άρωμά τους, αποφασίστε αν θέλετε ετήσια που ανθίζουν το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, αλλά πρέπει να αναφυτεύονται κάθε άνοιξη ή πολυετή φυτά που έχουν μικρότερο χρόνο άνθισης αλλά επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο. Κάθε ένας, ή ακόμα και ένας συνδυασμός, δημιουργεί έναν εκπληκτικό κήπο, αλλά πρέπει να γνωρίζετε πως θα έχει διαφορετικές απαιτήσεις συντήρησης.

2. Επιλέξτε το σωστό σημείο

Σχεδόν όλα τα λαχανικά και τα περισσότερα λουλούδια χρειάζονται 6-8 ώρες έκθεσης στον ήλιο κάθε μέρα. Επομένως, πρέπει να παρατηρήσετε την αυλή σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας για να μάθετε ποια σημεία συγκεντρώνουν τις περισσότερες ακτίνες του ηλίου. Μην ανησυχείτε αν το μέρος σας είναι κυρίως σκιερό: Δεν θα μπορείτε να καλλιεργήσετε ντομάτες σε σκιά, αλλά πολλά άλλα φυτά (όπως ξενώνες και υπαίθριες φτέρες) το λατρεύουν. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα, γιατί για να ευδοκιμήσουν, τα φυτά σας πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις φωτός τους.

Τρεις επιπλέον συμβουλές: Επιλέξτε ένα σχετικά επίπεδο σημείο για τον κήπο σας, επειδή είναι πιο δύσκολο, χρονοβόρο και ακριβό για να αντιμετωπίσετε έναν επικλινές κήπο. Ελέγξτε αν υπάρχουν ανεμοφράκτες (όπως το σπίτι σας ή το σπίτι του γείτονά σας) που θα εμποδίσουν τα φυτά να μην υποστούν βλάβη από ισχυρούς ανέμους. Και βάλτε τον κήπο όπου δεν μπορείτε να αγνοήσετε τις εκκλήσεις του για προσοχή: Έξω από την πίσω πόρτα, κοντά στο γραμματοκιβώτιο ή από το παράθυρο που κοιτάζετε ενώ μαγειρεύετε.

3. Καθαρίστε το έδαφος

Απαλλαγείτε από το χορτάρι που καλύπτει την περιοχή που σκοπεύετε να φυτέψετε. Σκάψτε κάτω από το χορτάρι με ένα φτυάρι, κόψτε το χορτάρι σε τμήματα για να διευκολύνετε την αφαίρεσή του και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο σωρό κομποστοποίησης για αποσύνθεση.

Είναι πιο εύκολο να “πνίξετε” το γρασίδι με εφημερίδες, αλλά διαρκεί περισσότερο. (Με άλλα λόγια, πρέπει να ξεκινήσετε το φθινόπωρο πριν από την άνοιξη.) Καλύψτε τον μελλοντικό κήπο σας με πέντε φύλλα εφημερίδας. Διπλασιάστε αυτό το ποσό εάν το γρασίδι σας είναι γρασίδι των Βερμούδων ή γρασίδι του Αγίου Αυγουστίνου. Απλώστε ένα στρώμα κομποστοποίησης 10 εκατοστών στις εφημερίδες και περιμένετε. Θα χρειαστούν περίπου τέσσερις μήνες για την αποσύνθεση του κομπόστ και του χαρτιού. Αλλά μέχρι την άνοιξη, θα έχετε ένα μέρος έτοιμο για να το φυτέψετε χωρίς χόρτα ή ζιζάνια και άφθονο πλούσιο έδαφος.

4. Βελτιώστε το έδαφος

Όσο πιο εύφορο το έδαφος, τόσο καλύτερα θα μεγαλώνουν τα λαχανικά σας. Το ίδιο ισχύει και για άλλα φυτά. Η λύση είναι συνήθως απλή: Προσθέστε οργανική ύλη. Προσθέστε ένα στρώμα κομπόστ 6-8 εκατοστών, αποσυντεθειμένα φύλλα, αποκόμματα ξηρού γρασιδιού ή παλιά κοπριά στο χώμα όταν το σκάβετε. Εάν αποφασίσετε να μην σκάψετε, αφήστε την οργανική ύλη στην επιφάνεια όπου τελικά θα σαπίσει σε χούμο (οργανικό υλικό). Οι γαιοσκώληκες θα κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας της ανάμειξης του χούμου με το υπέδαφος.

5. Εργαστείτε στο έδαφος

Η επεξεργασία του εδάφους είναι απαραίτητη για την προετοιμασία νέων στρωμάτων (στρώσεων) για σπορά ή φύτευση, διότι επιτρέπει στις ρίζες να διεισδύουν στο έδαφος πιο εύκολα για πρόσβαση στο νερό και στα θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν δύο μέθοδοι: Όργωμα και σκάψιμο.

Το όργωμα συνίσταται στην καλλιέργεια εδάφους με μηχανική συσκευή. Αυτή είναι μια καλή μέθοδος όταν πρέπει να γίνουν μεγάλες τροποποιήσεις. Ωστόσο, μπορεί επίσης να διαταράξει τους μικροοργανισμούς και τους γαιοσκώληκες. Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να την κάνετε με μέτρο. Η υπερβολική κατεργασία καταστρέφει τη δομή του εδάφους και τις ρίζες των φυτών.

Το σκάψιμο είναι πιο πρακτικό για την προετοιμασία μικρών στρωμάτων. Σκάψτε μόνο όταν το έδαφος είναι αρκετά υγρό για να σχηματίσει μια χαλαρή μπάλα στη γροθιά σας αλλά αρκετά στεγνό για να καταρρεύσει όταν την ρίξετε. Χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό φτυάρι ή μια τσουγκράνα για να γυρίσετε απαλά τα πάνω 20 με 30 εκ εδάφους εδάφους, αναμειγνύοντας ταυτόχρονα με την οργανική ύλη από το Βήμα 4. Συμβουλή: απλώστε σανίδες στο καλλιεργημένο έδαφος και περπατήστε πάνω σε αυτές ώστε να συμπιεστεί ομοιόμορφα.

Και κάπου εδώ έχετε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν για το έδαφός σας, μένει να βρείτε τα κατάλληλα φυτά και να τα φυτέψετε.

Δημοσιεύθηκε την

Δημιουργήστε ένα γωνιακό stand

Υλικά:

1) Κόψτε τις σανίδες για να ταιριάζουν στο χώρο σας. Πιθανώς ο τοπικός προμηθευτής ξυλείας σας δεν θα έχει τις ακριβείς μετρήσεις που χρειάζεστε. Κόψτε δύο από τις σανίδες σας υπό γωνία ώστε να ταιριάζουν στη γωνία του δωματίου σας που προτιμάτε.

Συμβουλές για την κατασκευή μόνιμης επιφάνειας εργασίας.

2) Γυρίστε τα κομμένα άκρα καθώς και ολόκληρη την επιφάνεια του ξύλου. Ο λόγος που πρέπει να τρίψετε (λειάνετε) ολόκληρη την επιφάνεια είναι για να διατηρήσετε το ξύλο απαλό ακόμα και μετά τη σφράγιση (λουστράρισμα).

3.) Αφού τρίψετε, σκουπίστε την επιφάνεια. Σφραγίστε με ένα στρώμα ή δύο από πολυουρεθάνη. Εάν θέλετε να βάψετε το ξύλο, κάντε το πριν σφραγίσετε.

Σταθεροποιήστε το γραφείο.

4) Καλύτερα να στερεώσετε τα στηρίγματα ραφιών (γωνιές) στον τοίχο πριν συνδέσετε το ξύλο. Θέλαμε αυτά να είναι πολύ ανθεκτικά, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν θα βάλουμε πάρα πολύ βάρος. Καθώς τοποθετείτε τα στηρίγματα σας, μαρκάρετε τα και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μακρύ αλφάδι για να βεβαιωθείτε ότι οι γωνιές σας είναι όλες τοποθετημένες στο ίδιο ύψος. Στερεώστε τα στηρίγματα στον τοίχο. Στη συνέχεια, στερεώστε το ξύλο στα στηρίγματα.

Αυτό ήταν!

Δημοσιεύθηκε την

Γραφείο και Πίνακας σε μόλις ένα απόγευμα

Μια υπέροχη ιδέα για να φτιάξετε ένα χώρο εργασίας που είναι ταυτόχρονα γραφείο και μαυροπίνακας.

Ο βασικός σχεδιασμός είναι ένας ενιαίος πίνακας που συγκρατείται από μεντεσέδες και αλυσίδα. Προσθέτουμε επίσης ένα μικρό ράφι που μπορεί να είναι βολικό για να κρατάμε κιμωλίες σε όρθια θέση και προσθέτει σταθερότητα όταν κατεβαίνει σε κατάσταση τραπεζιού.

Υλικά:

 • (1) σανίδα πεύκου 40×180εκ (μπορείτε να επιλέξετε σανίδα από ότι δέντρο εσείς προτιμάτε)
 • (1) σανίδα πεύκου 6×180εκ
 • (2) βραχίονες L (γωνιές) 5κ
 • (2) μεγάλα άγκιστρα (eye hooks)
 • (2) μεντεσέδες πόρτας 7εκ
 • (1) κλείδωμα μπουλονιού
 • Βίδες μπουλονιών (προαιρετικά)
 • Μπογιά μαυροπίνακα
 • Πολυουρεθάνη με φινίρισμα (προαιρετικά)
 • Περίπου 2 μέτρα αλυσίδα
 • Ένας φίλος για βοήθεια
 • Η συλλογή κάθε λογής βιδών, παξιμαδιών και μπουλονιών είναι επίσης χρήσιμη

Εργαλεία:

Δημοσιεύθηκε την

Απλές επισκευές που αξίζει να προσπαθήσετε να τις κάνετε μόνοι σας (DIY)

Όσον αφορά τη συντήρηση και τις επισκευές, η επαγγελματική εργασία μπορεί συχνά να είναι ένα από τα πιο δαπανηρά μέρη του προϋπολογισμού ενός ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή σπιτιού. Ενώ πολλοί άνθρωποι θα επιλέξουν να καλέσουν έναν επαγγελματία θα σας προτείναμε να προσπαθήσετε να επισκευάσετε μόνοι σας τα παρακάτω:

Διαρροή σωλήνων κουζίνας ή μπάνιου

Για έναν σωλήνα αποστράγγισης μπορεί απλά να χρειαστεί να σφίξετε κάποιο παξιμάδι στο P-Trap. Εάν η διαρροή προέρχεται απευθείας από μια τρύπα στον αγωγό αποστράγγισης, τότε μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας χάρης μιας ευέλικτης σύζευξης με σφιγκτήρες σωλήνα. Εάν η διαρροή προέρχεται από σωλήνα αποστράγγισης μέσα στον τοίχο, τότε σκεφτείτε να καλέσετε έναν επαγγελματία.

Βουλωμένος νεροχύτης (φραγμένη απόρριψη)

Μια φραγμένη απόρριψη μπορεί να εκκαθαριστεί χρησιμοποιώντας ένα μικρό γαλλικό κλειδί που ταιριάζει σε ένα εξαγωνικό άνοιγμα στην κάτω πλευρά της απόρριψης.

Αντικατάσταση βρύσης

Μια βρύση κεντρικού τύπου είναι μια εύκολη δουλειά για DIY – απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης του κατασκευαστή. Ένας πιο περίπλοκος τύπος βρύσης ευρείας διάδοσης με διάφορες συνδέσεις εύκαμπτων σωλήνων στο κάτω μέρος, ωστόσο, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα από έναν επαγγελματία.

Επισκευή τρύπας στη γυψοσανίδα

Σχεδόν οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης/ένοικος σπιτιού μπορεί να επιδιορθώσει τις τρύπες μιας γυψοσανίδας. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, γεμίστε κάθε τρύπα με ελαφρύ στόκο και ξύστε την περίσσεια από τους τοίχους. Περιμένετε να στεγνώσει ο στόκος και τρίψτε το σημείο μέχρι να είναι λείο. Στη συνέχεια, βάψτε τα επισκευασμένα σημεία με αστάρι. Για μεγαλύτερες τρύπες στη γυψοσανίδα, απαιτείται κοπή, αντικατάσταση, χύτευση, λείανση και πρέπει να προορίζεται για έναν επαγγελματία ώστε να διασφαλίσει ότι οι ραφές δεν θα είναι ανιχνεύσιμες μόλις καλυφθούν με χρώμα.

Καθαρισμός υδρορροών (λούκια)

Οι φραγμένες υδρορροές μπορούν να κάνουν το νερό να περιχυθεί γύρω από το σπίτι, να διαρρεύσει στο υπόγειο και να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα μούχλας και σήψης. Για να αποφευχθεί αυτού του είδους η ζημιά, τα φύλλα πρέπει να καθαρίζονται από τις υδρορροές κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Για μονοκατοικίες με επίπεδη γείωση γύρω από τα θεμέλια κάντε την εργασία μόνοι σας. Σας συνιστούμε να κάνετε αυτό το έργο όταν κάποιος άλλος είναι εκεί για να κρατήσει τη σκάλα ακίνητη και να σας βοηθήσει. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την πρόκληση να μετακινηθείτε ή να ανεβείτε σταθερά πάνω και κάτω από μια σκάλα και να καθαρίσετε τα συντρίμμια, τότε μπορείτε να προσλάβετε κάποιον για να ολοκληρώσει αυτό το δύσκολο έργο.

Δημοσιεύθηκε την

Tips για το βάψιμο του σπιτιού σας και επιδιορθώσεις

Τέλειες γραμμές βαφής

Ακόμα κι αν έχετε τοίχους με ανάγλυφο (υφή), μπορείτε να επιτύχετε τις τέλειες γραμμές βαψίματος! Δεν μπορείτε να σταματήσετε τα δάκρυα του χρώματος, ειδικά εάν έχετε βαριά υφή, όπως τοίχους ποπ κορν. Έτσι, το κόλπο είναι να κάνουμε τα δάκρυα αόρατα.

Χρησιμοποιήστε μια ταινία περιμετρικά των γραμμών σας. Αφού βάψετε το βασικό σας χρώμα στον τοίχο και τραβήξετε το μοτίβο σας, χρησιμοποιήστε το ίδιο χρώμα και βάψτε κατά μήκος των άκρων της ταινίας. Αυτό θα κάνει τα δάκρυα αόρατα. Στη συνέχεια, αφού στεγνώσει, βάψτε το χρώμα της έμφασης στο χώρο. Έτσι θα έχετε τέλειες γραμμές βαφής κάθε φορά!

Φινίρισμα ξύλου

Ας υποθέσουμε ότι μόλις κάνατε μία τρομερή ανακάλυψη σε ένα παλαιοπωλείο: μια ξύλινη αντίκα σιφονιέρα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά το φινίρισμα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα σας.

Μην ανησυχείτε ότι θα πρέπει να τρίβετε όλη τη μέρα, απλώς χρησιμοποιήστε ένα προϊόν που ονομάζεται δανέζικο λάδι (Danish Oil). Είναι ένα λάδι προστασίας και συντήρησης ξύλου που θα γεμίσει και θα συγκαλύψει τα μέρη όπου το χρώμα του φινιρίσματός σας είναι λάθος.

Προστατευτικό χρωμάτων

Αν βρεθείτε στα μισά του έργου και πρέπει να κάνετε ένα μεγάλο διάλειμμα, ρίξτε τον κύλινδρο σας στο χρώμα για να πάρει μια ωράια παχιά επικάλυψη και στη συνέχεια τυλίξτε το σε μια σακούλα σκουπιδιών και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Αυτό θα διατηρήσει το χρώμα φρέσκο για μια εβδομάδα έως ότου μπορέσετε να ξεκινήσετε ξανά.

Ευθυγραμίσετε έργα τέχνης

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τους πίνακες στους τοίχους σας; Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχετε μία ή δύο στραβές εικόνες σε έναν τοίχο μιας γκαλερί.

Αγοράστε ένα πακέτο κολλητικών ταινιών (χαρτοταινία), κόψτε τες σε μικρά τμήματα και τοποθετήστε τες στο πίσω μέρος των πλαισίων. Θα κρατήσουν τους πίνακες σε ευθεία και δεν θα καταστρέψει τους τοίχους.