0
0

Απλές επισκευές που αξίζει να προσπαθήσετε να τις κάνετε μόνοι σας (DIY)

23/04/2022

Όσον αφορά τη συντήρηση και τις επισκευές, η επαγγελματική εργασία μπορεί συχνά να είναι ένα από τα πιο δαπανηρά μέρη του προϋπολογισμού ενός ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή σπιτιού. Ενώ πολλοί άνθρωποι θα επιλέξουν να καλέσουν έναν επαγγελματία θα σας προτείναμε να προσπαθήσετε να επισκευάσετε μόνοι σας τα παρακάτω:

Διαρροή σωλήνων κουζίνας ή μπάνιου

Για έναν σωλήνα αποστράγγισης μπορεί απλά να χρειαστεί να σφίξετε κάποιο παξιμάδι στο P-Trap. Εάν η διαρροή προέρχεται απευθείας από μια τρύπα στον αγωγό αποστράγγισης, τότε μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας χάρης μιας ευέλικτης σύζευξης με σφιγκτήρες σωλήνα. Εάν η διαρροή προέρχεται από σωλήνα αποστράγγισης μέσα στον τοίχο, τότε σκεφτείτε να καλέσετε έναν επαγγελματία.

Βουλωμένος νεροχύτης (φραγμένη απόρριψη)

Μια φραγμένη απόρριψη μπορεί να εκκαθαριστεί χρησιμοποιώντας ένα μικρό γαλλικό κλειδί που ταιριάζει σε ένα εξαγωνικό άνοιγμα στην κάτω πλευρά της απόρριψης.

Αντικατάσταση βρύσης

Μια βρύση κεντρικού τύπου είναι μια εύκολη δουλειά για DIY – απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης του κατασκευαστή. Ένας πιο περίπλοκος τύπος βρύσης ευρείας διάδοσης με διάφορες συνδέσεις εύκαμπτων σωλήνων στο κάτω μέρος, ωστόσο, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα από έναν επαγγελματία.

Επισκευή τρύπας στη γυψοσανίδα

Σχεδόν οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης/ένοικος σπιτιού μπορεί να επιδιορθώσει τις τρύπες μιας γυψοσανίδας. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, γεμίστε κάθε τρύπα με ελαφρύ στόκο και ξύστε την περίσσεια από τους τοίχους. Περιμένετε να στεγνώσει ο στόκος και τρίψτε το σημείο μέχρι να είναι λείο. Στη συνέχεια, βάψτε τα επισκευασμένα σημεία με αστάρι. Για μεγαλύτερες τρύπες στη γυψοσανίδα, απαιτείται κοπή, αντικατάσταση, χύτευση, λείανση και πρέπει να προορίζεται για έναν επαγγελματία ώστε να διασφαλίσει ότι οι ραφές δεν θα είναι ανιχνεύσιμες μόλις καλυφθούν με χρώμα.

Καθαρισμός υδρορροών (λούκια)

Οι φραγμένες υδρορροές μπορούν να κάνουν το νερό να περιχυθεί γύρω από το σπίτι, να διαρρεύσει στο υπόγειο και να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα μούχλας και σήψης. Για να αποφευχθεί αυτού του είδους η ζημιά, τα φύλλα πρέπει να καθαρίζονται από τις υδρορροές κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Για μονοκατοικίες με επίπεδη γείωση γύρω από τα θεμέλια κάντε την εργασία μόνοι σας. Σας συνιστούμε να κάνετε αυτό το έργο όταν κάποιος άλλος είναι εκεί για να κρατήσει τη σκάλα ακίνητη και να σας βοηθήσει. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την πρόκληση να μετακινηθείτε ή να ανεβείτε σταθερά πάνω και κάτω από μια σκάλα και να καθαρίσετε τα συντρίμμια, τότε μπορείτε να προσλάβετε κάποιον για να ολοκληρώσει αυτό το δύσκολο έργο.

X